Vreedzame School actueel

Schooljaar 2019-2020

Wij zijn een Vreedzame School. Ieder blok leren we weer iets nieuws over hoe we een fijne en veilige school kunnen zijn en blijven.

Waar zijn we op dit moment?
Op dit moment zijn we allemaal bezig met Blok 2 We lossen conflicten zelf op

Voor het goed functioneren van een de school of de klas is het van belang dat kinderen hun conflicten kunnen oplossen op een constructieve, vreedzame manier zonder geweld.
In dit blok leggen we de basis hiervoor. In deze lessen leren de kinderen:

Mediatoren
Op de Stefanusschool leiden we kinderen op tot mediator. Zij helpen de kinderen bij het oplossen van een conflict.
In augustus worden er weer nieuwe leerlingen opgeleid tot mediator zodat zij het huidige team gaan versterken. Myrthe, Kai, Feline, Timo en Féline gaan de opleiding volgen. We wensen hen heel veel succes.

Dit is het huidige team van mediatoren:

* Juliët
* Martin
* Fiene
* Nadesh
* Faye
* Madelon
* Sam

*  Myrthe
* Feline
* Féline
* Timo
* Kai

Mediatoren bedankt!
Groep 8 heeft afscheid genomen van onze school. Voor een aantal betekende dat ook een afscheid als mediator. Vandaar dat we Maud, Philijne, Zafirah, Nora en Soraya in het zonnetje hebben gezet.
Bedankt voor jullie inzet als mediator, jullie hebben het super goed gedaan! Deze oorkonde hebben jullie dubbel en dwars verdiend. Een dikke vette opsteker voor jullie!
In het nieuwe schooljaar gaan we op zoek naar 5 nieuwe mediatoren uit groep 6 t/m 8. In de eerste schoolweek krijgen de kinderen daar informatie over.

Nieuwe mediatoren!
In de eerste week van het schooljaar worden alle kinderen van groep 6 t/m 8 geďnformeerd over de opleiding tot mediator. Geďnteresseerde kunnen zich opgeven middels een sollicitatieformulier. Dit schooljaar hebben we 5 nieuwe mediatoren nodig. Wie gaat het team versterken?

We zijn heel blij met deze kinderen, omdat zij ons helpen om samen een Vreedzame School te zijn!

Regels fietsenstalling
Alle fietsen passen zo netjes bij elkaar en hebben we meer ruimte op lekker te spelen op de speelplaats. Omdat we met veel kinderen gebruik maken van de fietsenstalling hebben we hier regels voor opgesteld die we ophangen aan de kapstokregels van de Vreedzame School. Benieuwd naar de regels? Klik dan hier.

Om alles in goede banen te leiden hebben het we 'fietsenhok hulpteam' in het leven geroepen. De kinderen die zich hiervoor aan hebben gemeld letten goed op of alles volgens afspraak gaat en kijken ook waar er eventueel hulp nodig is om de fietsen netjes in de fietsenrekken te plaatsen.